Dertiende editie festival kamermuziek in Bossche binnenstad 

In de binnenstad van Den Bosch vindt op zondag 22 september 2024 voor de dertiende keer het Muziekfestival Kamerklanken plaats. Kamermuziek in de letterlijke betekenis van het woord. De musici spelen in de intieme entourage van huiskamers en sfeervolle historische panden waar ’s-Hertogenbosch zo rijk aan is. 

Het Desguin Kwartet verzorgt het openingsconcert van het kamermuziekfestival.

Het festival wordt om de twee jaar georganiseerd door de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch. Het muziekfestijn begint om 11.00 uur met een openingsconcert in de publieke huiskamer van Den Bosch, de hal van het stadhuis aan de Markt. Het concert wordt verzorgd door het Desguin Kwartet. Dit Vlaamse gezelschap bestaat uit Wolfram Van Mechelen (viool), Ludovic Bataillie (viool), Rhea Vanhellemont (viola) en Pieter-Jan De Smet (cello).  Andrea Onnis (klarinet) neemt als gastspeler plaats op het podium. 

’s Middags zijn er tussen 14.00 en 17.00 uur op twaalf locaties in de binnenstad muzikale optredens van uiteenlopende ensembles. Een concert duurt ongeveer een half uur en er is plaats voor ongeveer dertig bezoekers. Kaarten zijn te reserveren via de website van de organisatie. (en)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *