Aanstormend circustalent

(foto)column door Joep Eijkens

Waar ooit het Tilburgse filiaal van Van Gend en Loos gevestigd was, aan de spoorweg naar Breda, ligt nu het Spoorpark. Dat is een park dat zich uitstekend leent voor allerlei activiteiten en evenementen. En ook deze herfstvakantie is Festival Circolo er weer neergestreken. Eén van de wat mij betreft aardigste programmaonderdelen daarvan zijn steevast de gratis voorstellingen van tweedejaars studenten van de Fontys Academy of Circus and Performance Art. Net zoals hun voorgangers, treden ook nu weer de nieuwe jonge talenten op in de Remise, één van de plekken die nog duidelijk herinneren oproept aan het vroegere vervoerbedrijf.

Voor mij is de combinatie van circus, theater en muziek altijd aantrekkelijk om mooie momenten vast te leggen, althans daar een poging toe te doen. Ditmaal werd ik niet op de laatste plaats getroffen door de gezichten van de acrobaten.

Na afloop van de voorstelling zwierf ik wat rond tussen de circustenten, sabbelend op een stuk zoute drop dat ik kocht bij twee aardige snoepmeisjes, en even kijkend bij de draaimolen waarop kinderen zelf circus speelden, al dan niet met hulp van vader of moeder.

Verrassend waren ook drie kleine meisjes die met hun stokpaardje zomaar spontaan een klein schouwspel opvoerden. Niet ver trouwens van de tent waar Toni Ronaldoni er wederom in slaagde zijn toeschouwers in vrolijk ronddravende paardjes te veranderen. Voor menige bezoeker een laatste kans om de amper twee minuten durende show te mogen meemaken. Want ook ‘De Stijle, Want…’ is na veertig dienstjaren toe aan pensioen en geeft hiermee ruim baan aan nieuw aanstormend circustalent. Festival Circolo loopt nog tot en met 27 oktober 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *