Theaterfestival in Eindhovens Parktheater in teken van Amerika

Van 1 tot 15 november 2024 vindt het terugkerende theaterfestival ‘Let’s talk about…’ plaats in het Parktheater in Eindhoven. Met deze keer als thema ‘US & us’. Op 5 november kiest Amerika een nieuwe president. 

Het programma van het theaterfestival staat in het teken van de invloed van de Verenigde Staten op ons dagelijks leven. Theatermakers, denkers en doeners krijgen het woord om hun perspectieven te delen over de Amerikaanse wereldorde in relatie tot de bezoekers. Het programma heeft een interactief karakter. Het Parktheater wil zo hokjesdenken en nepnieuws tegengaan en probeert de afstand tussen de VS en Europa te verkleinen.

2 november > Koning Krump door Het NUT Koning Krump is een adembenemend koningsdrama met de adem van Fox breaking news. Ruk je los van talkshows, ‘Amerika-kenners’ en complottheorieën en verlekker je aan Shakespeareaanse machtswellust, liefde, satire en noodlot.

Het festival trapt af op 2 & 3 november met de voorstelling ‘Koning Krump’ van toneelgezelschap Het NUT en de show ‘Leaving Trumpland 2.0’ van comedian Greg Shapiro (Boom Chicago, Comedy Central). Na de opening volgt een breed aanbod aan voorstellingen, dialoogtafels, workshops en een expositie van visual storyteller Rogier Klomp (Stedelijk Museum Amsterdam, VPRO Tegenlicht).

7 november > Duizend aanslagen op de Obama’s door Raymi Sambo Maakt. In Duizend aanslagen op de Obama’s wordt een biopic gemaakt van het echtpaar tijdens pittige relatietherapiesessies. Het moet een meeslepend verhaal worden over de periode in het Witte Huis waar ze zich nooit echt thuis voelden. Gaandeweg komen de acteurs in de knel met hun personages. Want hoe speel je iemand waarvan je alleen de buitenkant kent? 

Presidentsverkiezing Amerika

Op 5 november is het Amerikaanse verkiezingsnacht. Als liefdevol tegengeluid tegen de toenemende beperking van LGBTQ+-rechten in de VS organiseert Parktheater ‘They, Them, US’Een gratis avond waarin Queerness wordt gevierd met een mix van film, performance, interviews, Queer Art, drag. En nog veel meer in samenwerking met onder meer de Eindhovense organisaties Day Day Gay en Queerhoven.

Voorafgaand aan de theaterlezingen van Boekestijn en de Wijk (op 11 november) en Maarten van Rossem (op 12 november) wordt een ‘Food for Thought’ georganiseerd. In een unieke theatrale setting eten theaterbezoekers samen American Style. Tijdens het eten onderzoekt gastheer Steye van Dam op humoristische wijze wie dé Amerikaan en dé Nederlander nou echt is. (en)

14 november > Je mag ook niks meer zeggen door George & Eran Producties
Je mag ook niks meer zeggen is een actuele, persoonlijke stand-up theatervoorstelling over verschuivende grenzen. Over nieuwe woorden en oude gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *