Groepsexpositie in Bredaas station brengt talent uit de regio samen

In de kunstvitrines in de hal van Centraal Station Breda is vanaf 20 september tot 10 november 2024 de DART-groepsexpositie te zien. De expositie toont werk van kunstenaars uit Dordrecht, Antwerpen, Roosendaal en Tilburg. Door kunstenaars uit de regio samen te brengen, wil de organisatie onderstrepen dat kunst geen grenzen kent. Breda, als middelpunt van die regio, fungeert als ontmoetingsplek voor het artistieke talent.

Detail ‘Cultivering’ van Jelle Korevaar.
‘NowShow 2024’, afstudeerproject Joeri Ista. Foto > Luuk van Raamsdonk

Deelnemende kunstenaars zijn Jelle Korevaar, Sien Custers, Joeri Ista en Chryso Amaya Michailidis. Korevaar combineert religieuze symboliek met een persoonlijke zoektocht naar zingeving. Met zijn kinetische sculpturen wil hij het publiek uitnodigen om hun eigen interpretaties en emoties te onderzoeken. Custers onderzoekt in haar werk levensvormen en de relatie tussen de mens en andere levende wezens. Ook bevraagt Custers traditionele genderrollen. Ista maakt multidisciplinair werk – potloodtekeningen, fotocollages en teksten – met thema’s als onzekerheid, trauma en dromen. Michailidis wil met een combinatie van beeldhouwkunst, performance en geluid landschappen creëren waar lichamen en ruimtes door beweging en geluid interacties met elkaar aangaan: op welke manier nemen wij ruimte in en hoe verhouden we ons tot elkaar in collectieve structuren?

Detail ‘Artboard’ van Chryso Amaya Michailidis. Foto > Lotte Vocking
station
Sien Custers, ‘I bet your bookshelf looks similar to mine’.

De expositie wordt georganiseerd door de Bredase stichting Idee-fixe (IDFX) en het Kunstenaars Ontwikkel Platform (KOP). KOP ondersteunt startende kunstenaars in hun doorontwikkeling en professionalisering. (cl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *