Klassieke muziek klinkt op Landgoed De Utrecht

Op zondag 29 augustus 2024 klinkt er klassieke muziek tussen de bomen op Landgoed De Utrecht in Esbeek. Dan vindt de derde editie van de Muzikale Wandeling plaats, in de omgeving van de voormalige boerderij De Langegracht aan de Kinderlaan 2 in Esbeek.

In deze groene ambiance treden op drie verschillende podia musici aan om klassieke concerten te geven van ongeveer dertig minuten elk. Ieder uur is er op alle drie de locaties een concert. Deelnemers wandelen van het ene podium naar het andere volgens een aangegeven route. Ze zien en horen dus ieder uur een ander ensemble optreden. Het eerste concert begint om 13.00 uur, het laatste om 16.00 uur. Het afsluitende concert vindt plaats op de binnenplaats van De Langegracht waar alle toehoorders bij elkaar komen.

De voormalige boerderij De Langegracht aan de Kinderlaan 2 in Esbeek. Foto > Google Streetview

De optredens worden verzorgd door zowel gevestigde musici als jonge talenten. Het duo Pauline Oostenrijk (hobo) en Enno Voorhorst (gitaar); studenten van de Hochschule Karlsruhe spelen hoornkwartetten, het viertal bestaat uit Camiel Lemmens, Oriol Gómes, Paula Perera en Tobias van der Wardt; Amy (saxofoon) en Liam (piano) Nassereddine spelen als duo. Zij zijn studenten van de Young Musicians Academy van het Fontys conservatorium te Tilburg.

Strijktrio Trio da Capo. Foto > Kristel Geerts

Ter afsluiting speelt Strijktrio da Capo samen met Daniel Kramer, pianist. Strijktrio da Capo bestaat uit Annemieke Corstens (viool), Marjolein Dispa (altviool) en Ceciel Strouken (cello). Zij spelen het Strijktrio in Es van Beethoven en vervolgens met Daniel Kramer het Pianokwartet in Es van Dvorak. (en)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *