Angela Schijf (Flikken Maastricht) als Sonja Barend naar Brabantse theaters

Angela Schijf heet ze in het echt, hoewel veel televisiekijkers vooral opveren bij de naam Eva van Dongen uit de politieserie ‘Flikken Maastricht’. De actrice speelt die rol al met groot succes sinds 2007. Ze ontving er zelfs de Gouden Televizier-Ring voor in 2014. Soapserie-kijkers herinneren zich misschien nog dat zij eind jaren negentig ook al op het scherm was in ‘Goede Tijden, slechte tijden’.

Minder mensen zullen weten dat de actrice ook nog met enige regelmaat op het toneel staat. Binnenkort opnieuw en ook in de theaters in onze provincie. Dan speelt zij geen politievrouw, maar de bekende televisiepersoonlijkheid Sonja Barend, volgens Toneelgroep Maastricht ‘de koningin van de Nederlandse talkshow’. De voorstelling gaat simpelweg ‘Sonja’ heten. Annet Bremen heeft daarvoor een nieuwe toneeltekst geschreven, gebaseerd op de memoires van Sonja Barend, Je ziet mij nooit meer terug, uitgegeven door de Bezige Bij.

Angela Schijf en Sonja Barend. Foto > Govert de Roos

Servé Hermans voert de regie over deze ongetwijfeld spraakmakende productie. Angela Schijf en hij hebben al vaker samengewerkt, onder meer in het eveneens succesvolle ‘Dagboek van een Herdershond’ in 2022. Eerder dit jaar speelde de actrice nog Maria in ‘The Passion’. Servé Hermans scoorde vorig jaar heel goed met de musical ‘Het was zondag in het Zuiden’.

Angela Schijf speelt Sonja Barend. Foto > Govert de Roos

De première van ‘Sonja’ staat gepland voor volgend jaar januari in Amsterdam. Op 1 februari 2025 is ze vervolgens te zien in het Parktheater in Eindhoven, 19 februari in het Munttheater in Weert, 20 februari in De Leest Waalwijk, 12 maart De Bussel in Oosterhout, 14 maart Markant Theater Maashorst in Uden, 18 maart De Lievekamp in Oss, 20 maart de schouwburg in Cuijk, 22 maart de schouwburg in Tilburg, 1 april Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch, 12 april Agnietenhof in Tiel, 23 april ’t Speelhuis in Helmond en 25 april Maaspoort in Venlo. Kaarten voor deze voorstelling van Toneelgroep Maastricht zijn natuurlijk nu al te bestellen bij de theaters zelf. (av)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *